Hond Tijs en baasjes bedanken brandweer

Hond Tijs en baasjes bedanken brandweer

Het kwam vroeger nog wel eens voor dat de brandweer kritiek kreeg op de manier waarop een incident werd aangepakt. Dat kwam niet alleen door onwetendheid van het publiek, maar ook door de zeer beperkte middelen waarover men beschikte.

Dat is allemaal veranderd. Tegenwoordig krijgt de brandweer eerder een bedankje in de vorm van een briefje, een traktatie of een financiële bijdrage voor de hulpverlening in welke vorm dan ook.

Een voorbeeld: Hoe dankbaar hij is voor zijn redding door de brandweer uit de lift van flat Reiger aan de Joh. Poststraat heeft hondje Tijs zijn baasjes Gerda en Wim voortdurend laten weten. Blijkbaar zelfs in die mate dat zij hun dankbaarheid tot uitdrukking hebben gebracht in een schriftelijke bedankje en twee taarten.

Tijs was vorige week op achthoog alleen achtergebleven in de lift. Vermoedelijk heeft hij zich proberen te bevrijden door zich via de nauwe opening tussen de lift en de liftschacht te wurmen. Daardoor kwam hij op het dak van de lift terecht. Daar trof de brandweer hem aan. Nadat de brandweer met veel moeite de lift handmatig naar beneden had gekregen, kon Tijs ongedeerd aan zijn baasjes Gerda en Wim overgedragen worden.

Zij hebben de brandweer bedankt namens Tijs: ,,Ik wil de Soester brandweer bedanken dat jullie mij gered hebben vanaf de lift. Groetjes, Tijs.”

Zijn baasjes Gerda en Wim voegden eraan toe: ,,Een vreemde, moeilijke klus. Wij zijn jullie dankbaar.”

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers