Brandweer Soesterberg komt nauwelijks aan rust toe

Brandweer Soesterberg komt nauwelijks aan rust toe

Amper bekomen van de inspanningen en vermoeidheid van de grote industriebrand op de Willem Stuutlaan, moest de brandweer van Soesterberg dinsdagmiddag alweer drie keer in actie komen.

Nadat personen uit een vastgeraakte lift aan de Rademakerstraat waren bevrijd, was de volgende melding een autobrand. De bestuurder van een microcar ontdekte bij de verkeerslichten op de kruising Frits Koolhovenweg-Richelleweg, nauwelijks tweehonderd meter van de plek waar maandag een wooncentrum in de as werd gelegd, dat er rook onder de motorkap vandaan kwam, even later gevolgd door vlammen.

De politie was zo snel ter plaatse dat met een poederblusser het vuur in het motorgedeelte snel kon worden geblust. De brandweer zette nog een straal in voor de nablussing. Daarna werd de auto weggetakeld. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De derde hulpverlening kwam de brandweer  min of meer letterlijk op z’n weg. Onderweg terug naar de kazerne schrok een motorrijdster kennelijk zo van de brandweerauto die haar in een bocht tegemoetkwam op het moment dat ze moest uitwijken voor een  geparkeerde auto, dat zij een onverwachte stuurbeweging maakte. Het gevolg was dat ze ten val kwam, waarbij ze met een voet onder de motor klem kwam te zitten. De brandweer bevrijdde haar en verleende eerste hulp. Haar letsel bleek mee te vallen, zo stelde een motorambulancier vast. Vermoedelijk liep ze een gekneusde enkel op, De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis. De motor had aanzienlijke schade.

 © Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers