Caravan afgebrand op buitenstalling

Caravan afgebrand op buitenstalling

Op het terrein van caravanstalling Van Zal aan de Belvédèreweg is zaterdagmorgen vroeg een caravan tot de grond toe afgebrand. De brandweer had aan één straal voldoende om het vuur te blussen. Te redden viel er niets meer, want bij aankomst was de caravan al grotendeels verwoest.

De brandweer werd om 04:25 uur gealarmeerd voor de brand die door een voorbijganger was gemeld. Als locatie was de Nieuwegracht opgegeven. Onderweg kreeg de bemanning van de tankautospuit door dat het op de weg er schuin tegenover was, de Belvédèreweg.

De caravan stond op een afgesloten deel van de stalling. Daarom moest de brandweer aanvankelijk via het terrein ernaast en van buiten de omheining de eerste blussing doen.

Omdat er geen andere caravans in de buurt stonden, bestond er geen gevaar voor uitbreiding en kon direct al het sein brand meester worden gegeven. Van de caravan bleef niets anders over dan het onderstel.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Afgaande op de afgelegen plek bestaat het vermoeden dat het om brandstichting gaat.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers