Brandweer bevrijdt reekalf uit hek

Brandweer bevrijdt reekalf uit hek

Met een medewerker van de Stichting Valwild heeft de brandweer donderdagmorgen een reekalf in vrijheid gesteld in het bos van Pijnenburg. Het dier was eerder bevrijd uit een hek langs het 1e Heezerlaantje waarin het klem was komen te zitten.

Dat een wandelaar die zijn hond uitliet het dier ontdekte, was op zich al bijzonder want het lag verscholen tussen het groen. Het reekalf was uitgeput van de pogingen om zichzelf te bevrijden en had zich daardoor muurvast gewerkt tussen twee spijlen van het hek.

De brandweer werd te hulp geroepen om het dier, dat waarschijnlijk al uren klem had gezeten,  te bevrijden. Daarvoor moesten de spijlen worden doorgeknipt.. De brandweer probeerde het kalf te stabiliseren, maar het reageerde aanvankelijk nergens op. Besloten werd een medewerker van Valwild in te schakelen om de toestand van het dier te beoordelen. Hij kon geen uitwendig letsel vaststellen, wel dat het dier erg gestrest was.

Nadat het reekalf enigszins was hersteld, besloot men het in het Pijnenburger bos in z’n natuurlijk habitat uit te zetten. Er wordt regelmatig gecontroleerd of het dier voldoende herstelt om weer het bos in te gaan.

Gedurende de inzet van de hulpdiensten was er geen doorgaand verkeer mogelijk op het 1e Heezerlaantje.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers