,Zwaar geschut’ voor redden raskat

,Zwaar geschut’ voor redden raskat

De schuifladder die de brandweer dinsdagmiddag gebruikte in een poging een raskat uit een boom aan de Dorresteinweg te halen was lang genoeg tot het moment dat een brandweerman het dier bijna had bereikt. Toen besloot de kat z’n heil hogerop te zoeken. De ladder kon dus weer op de wagen geschoven worden om plaats te maken voor ‘grover geschut, de hoogwerker.

De kat was ‘s morgens vermoedelijk omdat hij ergens van was geschrokken in een boom geklommen. Zijn klaaglijk gemiauw viel een buurman op. Hij belde de dierenambulance. De medewerkers konden echter niets doen omdat het dier te hoog zat. Daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

De schuifladder bracht geen uitkomst, de hoogwerker wel. Hoewel het dier, een van de grootste kattenrassen met een imposant voorkomen, hevig tegenspartelde, slaagden de bakkenisten erin het los te krijgen van de tak waar het zich omheen had gekruld. Na drie kwartier was de reddingsactie onder applaus van de vele kijkers voorbij en kon men op zoek naar de eigenaar van de maine coon zoals het ras heet.

Gedurende de inzet van de brandweer was de Dorresteinweg tussen de Koningsweg en het Hoofdstel afgesloten voor het verkeer. ©

Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers