Mark Sepp – 12,5 jaar bij Brandweer Soest

Mark Sepp – 12,5 jaar bij Brandweer Soest

Op donderdag 1 juli 2021 kon Mark Sepp 12,5 jarig jubileum bij de brandweer van Soest vieren. Mede door een drukke agenda van Mark koste het iets meer moeite dan gebruikelijk om tot een afspraak te komen. Echter de aanhouders winnen en we hebben een moment gevonden om Mark te feliciteren met zijn jubileum. Dus daar stonden we dan met een presentje, en uiteraard met de taart!

 

De cliché vragen waarom Mark erbij is gekomen konden natuurlijk niet ontbreken. Mark heeft meer dan 12,5 jaar geleden van het bestaan van brandwacht verhuur gehoord, dat sprak zijn interesse al aan. Ook het feit dat zijn zwager al bij de brandweer zat, heeft zeker iets met zijn motivatie te maken gehad.

 

De brand die Mark het meest is bijgebleven, was de zolderbrand aan de Stadhouderslaan. Hier werden onze collega’s eerst opgeroepen voor een betrekkelijk eenvoudige schoorsteenbrand. Echter, later op de avond ging de pieper weer voor hetzelfde adres, nu omdat de hele zolder in de gloria stond.

 

Natuurlijk hebben we ook diverse grappige momenten opgehaald. Dat je bijvoorbeeld met drie collega’s naar een uitruk rijdt, je daar omdraait en er ineens uit het niets een vierde collega is verschenen… Je moet erbij zijn geweest. Dat zijn de momenten die een glimlach op zijn gezicht zetten.
De huidige Corona pandemie heeft ook bij Mark zijn ‘sporen’ nagelaten. Mark mist de gezelligheid van het samen zijn behoorlijk, zoals de meeste van ons. Het uitvoeren van de taken die bij de brandweer horen is één ding. Het er samen over hebben, samen een traan kunnen laten en erom kunnen lachen is een net zo belangrijk aspect.

 

Mark is naast zijn opleiding tot manschap ook al jaren lang een vaste aanwinst als hoogwerker specialist. Ook is hij opgeleid voor pompbediende, dus tijdens het natuurbrand seizoen kan ook hij zijn steentje bijdragen. Nu is Mark bezig met zijn opleiding tot chauffeur, eerst het ‘saaie’ theorie, maar hij kijkt er naar uit als dat is afgerond zodat hij lekker met de praktijk bezig kan.

 

Mark, bedankt voor je afgelopen 12,5 jaar aan inzet en op naar de volgende 12,5 jaar!