Kraai vliegt na redding vrijheid tegemoet

Kraai vliegt na redding vrijheid tegemoet

Ruim een uur is vrijdagavond een van de belangrijkste doorgaande routes door Soest, de Vondellaan, afgesloten geweest om de brandweer de gelegenheid te geven de hoogwerker op te stellen om de schoorsteen van een vrijstaande woning te kunnen bereiken. Dat was nodig om een kraai te redden die ondanks de aanwezigheid van een schoorsteenkap in de pijp terecht was gekomen.

De bewoner schakelde de hulp van de  brandweer in toen hij vermoedde dat geritsel in de schoorsteen afkomstig was van een vogel. De brandweer stelde bij een kijkje van bovenaf in de pijp vast dat er inderdaad een kraai zat. Deze liet zich echter niet gemakkelijk vangen. Daarom werd ook assistentie gevraagd van de dierenambulance om met een vangnet te proberen hem te pakken te krijgen. Dat lukte, maar net toen hij naar boven was gehaald, vloog de kraai direct de vrijheid tegemoet.

De politie sloot gedurende inzet van de brandweer de Vondellaan aan de kant van de Birkstraat en de Soesterbergsestraat af voor het verkeer. Dat bestond voor deze gelegenheid op de anders zo drukke weg enkel uit een radiografisch bestuurd autootje.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers