Brandweer bevrijdt kind uit speeltoestel

Brandweer bevrijdt kind uit speeltoestel

De vrijwillige brandweer moest er maandagmorgen aan te pas komen om een peuter te bevrijden. Het bijna driejarig jongetje was op het speelplein van de kinderopvang De Pruttelpot bij de openbare basisschool De Startbaan aan de Oude Tempellaan bekneld geraakt in de aan de glijbaan aangebouwde wokkel.

Het kind was tijdens het spelen in de wokkel terechtgekomen en kon geen kant meer op. Het lukte personeel om niet het te bevrijden. De brandweer slaagde daar wel in, maar alleen door met zwaar redgereedschap een deel van de wokkel los te knippen. Nadat het jongetje was bevrijd, bleek dat hij met de schrik was vrijgekomen. Hij mocht bij afwezigheid van zijn ouders met opa en oma mee naar huis.

Na het ongeluk werd de complete wokkel verwijderd. Deze werd tot de grond afgeknipt. Daarna werd het in beton gegoten laatste stukje met een voorhamer zo diep de grond ingeslagen dat het geen gevaar meer opleverde. Als extra maatregel werd de plek met een betonblok afgedekt.

Besloten werd om de glijbaan af te breken. Dat zou op een later tijdstip misschien toch al zijn gebeurd omdat de Pruttelpot aan de vooravond staat van verhuizing naar de school De Postiljon.

Ā© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers