Weer auto uitgebrand, politieauto vast in grasveld

Weer auto uitgebrand, politieauto vast in grasveld

Een dubbele klus voor de bergingsauto vrijdagmorgen vroeg. Hij moest niet alleen het wrak van een uitgebrande auto op de Van Goyenlaan ophalen, maar ook een surveillanceauto van de politie lostrekken die zich in een drassig grasveld had vastgereden.

De brand werd omstreeks 06:15 uur ontdekt door buurtbewoners. De auto stond toen al in lichterlaaie, zodat er niets meer te redden viel. De brandweer zette twee stralen in, maar had er door het lekken van benzine een hele klus aan om de vlammen definitief te doven.

Een naast het brandende voertuig geparkeerde stond er ver genoeg vandaan om zelfs niet door hittestraling aangetast te worden. Niettemin maakte de brandweer hem nat voordat de eigenaar hem naar een veilige plek verplaatste.

Het was de tweede autobrand in vier dagen. Eerder ging op een parkeerplaats langs de Dalweg een personenauto in  vlammen op. Het vermoeden bestaat dat daar sprake was van brandstichting. Het is waarschijnlijk dat dit ook de oorzaak was van de brand op de Van Goyenlaan. De politie heeft er sporenonderzoek gedaan.

Een surveillanceauto van de politie kwam bij het keren op het aangrenzende grasveld vast te zitten. Omdat het te drassig was om de brandweerwagen in te zetten, moest de komst van de berger worden afgewacht.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers