Vijf auto’s uitgebrand op defensieterrein

Vijf auto’s uitgebrand op defensieterrein

De brandweerkorpsen van Soesterberg, Zeist en Leusden zijn donderdagmorgen in alle vroegte uitgerukt naar defensieterrein langs de Zuiderweg. Daar stonden vijf auto’s in brand. De oorzaak is niet bekend. De koninklijke marechaussee stelt een onderzoek in.

Toen de brand werd ontdekt en om 04:26 uur gemeld, waren vier auto’s al grotendeels uitgebrand. Een vijfde brandde nog wel. Om verzekerd te zijn van een constante bluswateraanvoer, werden drie korpsen gealarmeerd. Er moest een flinke afstand aan slangen worden uitgerold om het vuur te blussen. Het ging vooral om  nablussen. Behalve de vijf auto’s die verloren gingen, liepen nog eens vier auto’s eromheen liepen flinke schade op.

De brandweer heeft alle auto’s afgeblust en gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen kans meer was op oplaaien en om de koninklijke marechaussee behulpzaam te zijn bij het vastleggen van eventuele sporen.

Op het terrein van de regio-eenheid Soesterberg van de Dienst Domeinen Roerende Zaken waar de brand woedde staan in beslag genomen auto’s. Die worden regelmatig ter verkoop aangeboden.

Het terrein is weliswaar afgesloten, maar dat weerhoudt onbevoegden er niet van om het toegangsverbod te negeren. Het is in het verleden al vaker gebeurd dat onderdelen van de auto’s werden gesloopt. Of dat nu ook het geval is geweest, is een mogelijkheid waar de koninklijke marechaussee ernstig rekening mee  houdt, dus ook met brandstichting.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers