Veel bekijks bij brandje op balkon van flat

Veel bekijks bij brandje op balkon van flat

De komst van drie brandweerwagens naar de Weegbreestraat bracht zaterdagavond veel publiek op de been. De brandweer was uitgerukt op de melding van een flatbrand. Die werd verondersteld door bewoners van een driehoog flatwoning. Zij zagen plotseling rook opstijgen en alarmeerden de brandweer.

Bij onderzoek door de bewoners bleek op het balkon van de tweede etage, waarvan de bewoners afwezig waren, de inhoud van een prullenbak in brand te staan. Van bovenaf begonnen ze het brandje te blussen met een plantenspuit. Toen de brandweer met twee bluswagens aankwam, was het vuur uit.

Om er zeker van te zijn dat er verder geen gevaar meer was, werd de hoogwerker ingezet om op het balkon te komen en de warmtebeeldcamera te kunnen gebruiken. Die gaf geen hotspots meer aan. De brandweer gebruikte ten slotte de ventilator om de rook uit de woning op de derde etage te verdrijven.

Het was een geluk dat de afwezige bewoners de prullenbak met kennelijk ook een smeulende inhoud, buiten hadden staan. In de woning zelf zou de kans op uitbreiding en grote schade aanzienlijk zijn geweest.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers