Sinterklaas bezoekt de brandweer

In zijn volle agenda had Sinterklaas ook een bezoek aan de brandweer in Soest opgenomen. Vrijdagmiddag was het zover. In afwachting van de komst van de Sint en zijn twee Pieten konden de 28 kinderen van het brandweerpersoneel, soms met hulp van ouders en -voor het eerst sinds lange tijd-   ook van opa en oma, zich vermaken met allerlei spelletjes, met knutselen, op het springkussen en op de glijbaan.

Sinterklaas -- ~ 27 november 2015 ~ 009

 

Sytske de Boer en Jan Wiersma hadden als organisatoren ook voor allerlei lekkers gezorgd. De popcornmachine draaide bijvoorbeeld op volle toeren. Langzamerhand maakte zich enige spanning van de kinderen meester toen het moment van aankomst van Sinterklaas steeds dichterbij kwam.

Sinterklaas -- ~ 27 november 2015 ~ 022

Om half zes was het zover. Buiten wachtten de kinderen al zingend de Sint op die even later in de oude nevel bij de kazerne arriveerde. Onder luid gejuich werd hij begroet. Sytske de Boer deed dat enigszins officieel. Daarna ging iedereen naar de kantine, waar de kinderen om beurten bij Sinterklaas werden geroepen. In het grote boek had de Sint van elk kind bijzonderheden opgeschreven en hij bleek goed op de hoogte te zijn van hun doen en laten.

Sinterklaas -- ~ 27 november 2015 ~ 032

 

Nadat iedereen bij de Sint was geweest, de Pieten gul waren met het uitdelen van snoep en pepernoten en er nog eens gezongen was, deelden Sinterklaas en de Pieten ten slotte cadeautjes uit. Hoewel de afspraak was dat iedereen de cadeautjes tegelijk zou uitpakken, kon niet elk kind zich beheersen…

Sinterklaas -- ~ 27 november 2015 ~ 065

 

Terwijl sommige kinderen direct begonnen te spelen met hun cadeautje, namen Sinterklaas en de Pieten afscheid, uitgezwaaid door de kinderen en de volwassenen. Daarmee was het feest nog niet helemaal afgelopen, want voordat iedereen naar huis ging, was er nog een traktatie in de vorm van patat.

Sinterklaas -- ~ 27 november 2015 ~ 081