Nieuwjaarsreceptie in teken huldiging en afscheid

Nieuwjaarsreceptie in teken huldiging en afscheid

De nieuwjaarsreceptie van de brandweer, vrijdagavond in de kazerne aan de Lange Brinkweg, kende een grote opkomst. Het was een gezellige bijeenkomst van de leden met aanhang die vooral ook in het teken stond van de huldiging van jubilarissen. Verder werd afscheid genomen van vertrekkende leden.

Dat gebeurde nadat de gasten gebruik hadden gemakt van het uitgebreide buffet. Voorzitter ad interim Edgar van Wijk van de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest had daarna voor iedere jubilaris en vertrekkend lid een persoonlijk woord. Hij reikte hun vervolgens een cadeaubon uit.

De jubilarissen die in het zonnetje werden gezet waren de afscheid nemende Jan Dogterom die 45 jaar lid was; de scheidende Ton Kraaikamp, 30 jaar lid evenals Tiel Zwalve; Paul Castein 25 jaar; Sytske de Boer, Marcel Oosterbeek, Robert van der Velde en Menno Swaab 20 jaar, en Louis Op den Velde, Mario Anderson, Mark Sepp, Johan Messink en Edgar van Wijk allen 12,5 jaar.

Het korps nam afscheid van de werkende leden Sam Kok, Wilfred Verhoeve, Oswald Kraaikamp, Jan Bos, Edwin Wigtman, Floris van Vliet, René Wallenburg, Adam Marx, Vincent Karsten, Ton Kraaikamp, Kevin Berns, Tugba Yigit, Jan Dogterom, Mark Verschoor, Marinus van Toor, Barry Toes, Martijn van den Bedum, Jeffrey Tolboom en Lars Lenssen. Ook zij kregen een cadeaubon.

Bij de afscheidnemers als werkend lid was ook Ariënne Huijberts. Zij vertrok weliswaar na 16 jaar maar blijft in zoverre bij de vereniging betrokken dat zij meewerkt aan het omzetten van de vereniging naar een eigentijdse vorm.

Ten slotte speldde Arco Harmans, door omstandigheden een jaar te laat, de na 26 jaar vertrekkende Jan Bos de medaille op voor 25-jarig lidmaatschap van de brandweer.

Na het officiële gedeelte werd de avond verder onder het genot van een hapje en drankje in gezellige sfeer doorgebracht.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers