Niet iedereen durfde naar Sinterklaas…..

Niet iedereen durfde naar Sinterklaas…..

Het was weer een echt kinderfeest, zaterdagmorgen op de brandweerkazerne. Daar klopten de kinderhartjes voor de komst van Sinterklaas. Na een gedwongen afwezigheid door corona konden de Sint en zijn twee roetveegpieten niet aan de kinderen van het brandweerpersoneel voorbijgaan.

Na zijn aankomst per heuse brandweerwagen en het welkom door Sytske de Boer namens de kinderen en hun ouders en opa’s en oma;’s begon het feest in de kantine. De start was trouwens niet zoals verwacht: de eerste twee broertjes die bij de Sint geroepen werden zagen er uit angst toch maar van af….

Afgezien van een enkele huilbui was het voor de kinderen een spannend feest. De Sint had voor ieder van hen een persoonlijk woord met vooral complimentjes voor de goede leer-. sport- en andere prestaties.

Vanzelfsprekend ontbraken de Sinterklaasliedjes niet, gevolgd door het hoogtepunt van het bezoek: het uitdelen van de cadeautjes. Het geduld van de kinderen werd nog even op de proef gesteld, want de pakjes mochten pas worden opengemaakt als iedereen zijn presentje had. Afgaande op de enthousiaste reacties van de kinderen was iedereen tevreden.

Begeleid door het kindergezang van Dag Sinterklaasje vertrokken de Sint en de Pieten met de belofte dat ze volgend jaar terugkomen.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers