Mountainbiker zwaar ten val in Soesterberg

Mountainbiker zwaar ten val in Soesterberg

Een mountainbiker uit Leusden is dinsdagmiddag op de Bergjes ernstig gewond geraakt bij een val. Hij werd met borstletsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweer Soesterberg, politie en ambulance werden opgeroepen om het slachtoffer uit het bos te krijgen. Een ter assistentie gevraagd specialistisch redvoertuig uit Baarn hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

De mountainbiker fietste de veel gebruikte mountainbikeroute langs de Van Weerden Poelmanweg over de Bergjes. Door onbekende oorzaak kwam hij zwaar ten val. Een andere mountainbiker schakelde de hulpdiensten in.

Omdat het slachtoffer ver van de weg in het bos lag, leek het aanvankelijk moeilijk om hem daar weg te krijgen. Nadat hem door ambulanciers eerste hulp was verleend, werd hij uiteindelijk met mankracht door politie en brandweerpersoneel op een brancard uit het bos naar de ambulance gedragen. Daarna kon hij naar het ziekenhuis worden gebracht.

Gedurende de inzet van de hulpdiensten was de weg over de Bergjes, evenwijdig aan de mountainbikeroute, niet toegankelijk voor het verkeer.

Een collega-mountainbiker bracht de fiets van het slachtoffer naar huis.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers