Machinebrand bij Smurfit

Machinebrand bij Smurfit

Drie werknemers van Smurfit Kappa aan de Koningsweg, producent van papieren en kartonnen verpakkingsmaterialen, hebben woensdagavond bij een brand in een machine zoveel rook ingeademd dat ze door ambulancemedewerkers moesten worden nagekeken. Uiteindelijk hoefde geen van hen naar het ziekenhuis.

De brand werd veroorzaakt door een vastgelopen remmechanisme in de machine. Door direct ingrijpen door de bedrijfshulpverleners kon de brand grotendeels worden geblust terwijl de hal waar die vol met rook was komen te staan ontruimd werd. De met drie wagens uitgerukte brandweer aankwam stond iedereen al buiten. De brandweer kon zich dan ook beperken tot een korte nablussing en een rondom verkenning op eventuele bijzonderheden. Die werden niet vastgesteld.

Nadat de brandweer het gebouw had geventileerd, konden de werknemers terug. Ze werden opgevangen in de kantine. Ze kregen het advies om daar een uur te wachten voordat ze weer aan de slag zouden kunnen om er zeker van te zijn dat alle rook verdwenen was.

foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers