Hulpdiensten in actie voor ,redden’ speelgoedpoes/hond

Hulpdiensten in actie voor ,redden’ speelgoedpoes/hond

Een kleine kater voor de hulpdiensten: de poes die gered werd uit een ondergrondse vuilcontainer bleek achteraf een hondje te zijn. En niet eens een levend exemplaar, maar een speelgoedbeest. Het raadsel van het gemiauw uit de container is daarmee niet opgelost.  Bevelvoerder Dennis Kempers: ,,Het was in ieder geval een bijzondere inzet. Ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt.”

Politie, brandweer en dierenambulance waren in de nacht van maandag op dinsdag een uur in de weer om een eind te maken aan het klaaglijk gemiauw van een poes die door onbekende oorzaak in een ondergrondse vuilcontainer was terechtgekomen. De inzet had een uitkomst die niemand had verwacht: het bleek om een speelgoedbeest te gaan….

Bewoners van de Wiardi Beckmanstraat schakelden de politie omdat ze al enige tijd gemiauw uit de container hoorden komen. Net als vrijwilligers van de dierenambulance stelde de politie aan het geluid uit de container vast dat er een poes inzat. Daarom werd om 02:55 uur de hulp in van de brandweer ingeroepen. Deze besloot direct in actie te komen om te voorkomen dat de container de volgende ochtend geleegd zou worden en de poes het niet zou overleven.

Nadat het na volhardende pogingen gelukt was om  om de container te openen, begon het zoeken tussen het vuil om de poes te lokaliseren. Het lag echter te diep om overal bij te kunnen. Daarom werd de haakarmauto gealarmeerd om de container omhoog te halen en de inhoud op straat te dumpen. Bij aankomst was men er echter net in geslaagd de vuilniszak te vinden waaruit het geluid kwam.

Er ging na de actie die een klein uur duurde een zucht van opluchting door de redders dat het beestje levend uit de container gehaald kon worden, maar de grootste verrassing moest nog komen: de poes bleek een speelgoedpoes te zijn. De brandweer maakte aan het geluid een eind door het uit te schakelen.

In plaats van met de dierenambulance ging het speelgoedbeest in de gebruikelijke vangkooi met de brandweer mee. Daar heeft het een plekje gekregen bij de verzameling bijzondere vondsten.

Het verhaal kreeg nog een bizar staartje: dinsdagmorgen hoorden buurtbewoners nog steeds gemiauw. Opnieuw kwam de Dierenambulance naar de Wiardi Beckmanstraat, evenals medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden-Nederland. Er werd opnieuw een langdurig onderzoek ingesteld, maar zonder resultaat. Vermoedelijk is een geluidsmodule uit een speelgoedpoes in de container gedeponeerd en komt er pas een eind aan het gemiauw als de module geen energie meer heeft.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers