Hennepplantage ontdekt door gaslek

Hennepplantage ontdekt door gaslek

Nadat de brandweer had vastgesteld dat een gaslek bij een woning aan de Moerbessenberg direct te verhelpen was door de gaskraan dicht te draaien, werd in het bijgebouwtje waar de leiding uitkwam een hennepplantage ontdekt. De politie en specialisten van netbeheerder Stedin  handelden deze zaak af.

De brandweer stond op het punt te beginnen aan de wekelijkse oefenavond toen ze werd gealarmeerd voor het gaslek. Aan de achterzijde van een woning bleek bij een bijgebouwtje de gasleiding afgebroken te zijn, mogelijk door koperdiefstal. Doordat het gas direct met lucht werd vermengd, leverde dit geen direct gevaar op. Door na het forceren van een deur binnen in de woning de gaskraan dicht te draaien, was alle gevaar geweken.

Althans, wat de gaslekkage betrof. Want bij onderzoek na het openbreken van een deur ontdekte de brandweer in een bijgebouwtje bij de woning van het complex dat grotendeels leegstaat om plaats te maken voor nieuwbouw een hennepplantage. De stroom hiervoor werd illegaal afgetapt. Door de wijze waarop dit gebeurde, was sprake van een gevaarlijke situatie.

De politie stelde direct een ondersoek in en telde 240 geoogste planten die lagen te drogen. In de woning trof de politie een 33-jarige man aan die door zich te verstoppen probeerde niet ontdekt te worden. Dat mislukte. De politie kon hem aanhouden.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers