Geslaagd Kerst event

Het was opnieuw een bewijs van de opleving binnen de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest dat het jaarlijkse Kerst event zaterdagavond in de brandweerkazerne zo druk werd bezocht. Een compliment voor het –nog steeds driekoppige- bestuur, dat sinds april in functie is. Het heeft al heel wat organisatorisch werk achter de rug, waaronder de lancering van de nieuwe website www.brandweersoest.nl en het opnieuw uitbrengen van het verenigingsblad Het Verademingsventiel.

Kerst Event -- ~ 19 december 2015 ~ 048

In zijn openingswoord noemde voorzitter Mark van Arkel verder nog de motortoertochten; de mud-run; het Sinterklaasfeest; de bingoavond; de bijdrage van de Partner Activiteiten Commissie en het uitstaptje naar Schiphol van de oudgedienden. Hoogtepunt bij het afscheid van de collega’s Schuurs en De Keijzer was hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook jubilarissen kregen de nodige aandacht. Dat krijgen ook de verschillende commissies waarmee het bestuur het contact wil intensiveren.

Kerst Event -- ~ 19 december 2015 ~ 022

Het Kerstfeest begon met een optreden van het Soester vrouwenkoor De Eemmeerminnen, dat naast de door Jeroen Meijer verzorgde muziek voor de nodige sfeer zorgde. Daar droegen buiten ook de vuurkorven aan bij. Het was een gezellige bijeenkomst, niet alleen voor de leden, maar ook voor hun gezinnen. Voor de kinderen was er een speciale knutselruimte waar ze onder leiding van Thea van Arkel een bijzonder Kerststukje konden maken.

Kerst Event -- ~ 19 december 2015 ~ 029

Het bestuur had voor een keur aan eten gezorgd, zoals paling en zalm bij het Rookpaleis van onder anderen collega Paul Castein. Hij had van de 120 deelnemers in Kortenhoef de twaalfde plaats behaald bij het Nederlands kampioenschap palingroken 2015. Er was verder een ruime keus aan salades en aan broodjes. Voor de kinderen waren er een kroket, een frikandel en patat. Kortom, het bestuur had voor een uitstekende catering gezorgd.

Kerst Event -- ~ 19 december 2015 ~ 051

Het Kerst event eindigde met het toezingen van de jarige collega Tobi van der Stoel en met het uitdelen van een presentje aan de bezoekers. Het was een geslaagd evenement, waarvoor het bestuur van verschillende kanten terecht de complimenten kreeg.