Garage ,ontsnapt’ aan klikobrand; caravan uitgebrand

Garage ,ontsnapt’ aan klikobrand; caravan uitgebrand

Snel ingrijpen door een brandweerman uit de buurt en een buurman hebben maandagmorgen een grote brand voorkomen. Zij begonnen met twee stralen op de waterleiding de brand te blussen die een garage aan de Gerrit van de Veenstraat bedreigde. De brandweer nam het blussingswerk van hen over.

De brand was door onbekende oorzaak ontstaan in drie huisvuilcontainers die buiten tegen de deur van een garage stonden. De brand ging met een flinke rookontwikkeling gepaard. Doordat direct met blussen werd begonnen, kon voorkomen worden dat ook de garage in brand vloog. Wel werd de deur aangetast en raakte zwart geblakerd. De brandweer zette één straal in en was de vlammen snel de baas. Na het nablussen werden de op straat aangekoekte resten van de containers verwijderd.

Als er niet zo tijdig was ingegrepen en de brand naar binnen was geslagen, had de brandweer een probleem gehad. Achter de garagedeur stond namelijk een gasfles. Die is intact gebleven.

Zondagmiddag was de brandweer van Soesterberg uitgerukt naar de Soesterbergsestraat. Daar stond een caravan in brand. De bewoonster had al een bluspoging gedaan, maar kon niet voorkomen dat de caravan bij aankomst van de brandweer al grotendeels uitgebrand was. De brandweer maakte de klus met één straal af. De warmtebeeldcamera gaf nog enkele hotspots aan, die extra nat werden gemaakt.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers