Brandweer redt Pieten van dak

Brandweer redt Pieten van dak

Ze hadden er stiekem wel op gerekend, op de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.

De leerlingen van de school De Wegwijzer aan de Willaertstraat konden echter niet vermoeden dat het zo’n spektakel zou worden.

De Pieten zaten op het dak van de school om de kinderen te verrassen, maar toen sloeg de angst toe. Ze durfden niet meer naar beneden te komen. Vooral de kleinste kinderen stond het huilen nader dan het lachen, vooral toen ze in de gaten kregen dat de Pieten de cadeautjes nog bij zich hadden. Die konden ze natuurlijk niet zomaar naar beneden gooien.

Twee leerlingen brachten de ladder van de school in stelling, maar die was te kort. Goede raad was in dit geval niet duur: samen met de kinderen werd bedacht om Sinterklaas de brandweer te laten bellen om hulp. Die is er immers niet alleen voor het blussen van branden, maar ook voor hulpverlening op de meest uiteenlopende gebieden. Daar valt in de eerste plaats ook het redden van mens en dier onder.

De hoogwerker werd uit de kazerne gereden om de Pieten te hulp te schieten. Aangemoedigd door de kinderen manoeuvreerden stoere brandweerlieden de bak van de hoogwerker vakkundig richting het dak om de van schrik bibberende Pieten onder luid gejuich van de kinderen naar beneden te halen. Ook de zak met cadeautjes kwam mee en toen pas kon het feest echt beginnen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers