Brandweer bevrijdt beknelde automobilist

Brandweer bevrijdt beknelde automobilist

Het verkeer van en naar Soesterberg is vrijdagmiddag urenlang gestremd geweest door een ernstige aanrijding op de plek waar jarenlang veel ongelukken gebeurden, op de Soesterbergsestraat in de ,bocht bij Zonnegloren.’. Daar botsten om 16:15 uur een personenauto en een bedrijfsbusje frontaal op elkaar. De bestuurder van de personenauto, een Porsche, kwam in het wrak bekneld te zitten en kon pas na lange tijd door de brandweer worden bevrijd.

De oorzaak van het ongeluk is vermoedelijk een te hoge snelheid van de personenauto. Een bewoonster hoorde ineens vol gas geven en daarna een harde klap. De bestuurder, rijdend in de richting Soestduinen, was in de bocht de controle over de auto verloren, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste met volle snelheid tegen de tegenligger. De Porsche werd aan de kant van de bestuurder tegen de vangrail gedrukt, zodat de brandweer moeite had om het slachtoffer te bereiken. Dat lukte met gebruik van speciaal redgereedschap.

Voor dit ongeluk was ook een traumahelikopter opgeroepen. De piloot had moeite om een geschikte landingsplek te vinden in het dichtbeboste gebied. Dat lukte op enige afstand van de plaats van het ongeluk. De politie haalde de medische bemanning van de traumaheli op, die ambulancemedewerkers bijstand verleende.

Nadat het slachtoffer was bevrijd, werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto liep ook letsel op. Hij werd daaraan in de ambulance behandeld, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Gedurende de inzet van de hulpdiensten was de Soesterbergsestraat afgesloten voor het spitsverkeer, wat op andere wegen voor drukte zorgde.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers