Brand verwoest interieur taxi

Brand verwoest interieur taxi

Een autobrand heeft vrijdagavond het interieur van een taxi grotendeels verwoest. Een eerste poging om met een handblusser het vuur te doven had in zoverre succes dat het zich niet verder verspreidde De brandweer zette zowel een straal op de waterleiding als een schuimstraal in. Daardoor was de situatie snel onder controle.

De brand ontstond tijdens het rijden. De chauffeur zette de auto direct aan de kant. vermoedelijk door een technisch mankement in het interieur van de auto.

Het vuur bevond zich tussen het motorcompartiment, het dashboard en het middenconsole. Het was zo lastig te lokaliseren dat de brandweer een flink deel van het interieur moest slopen.

Bij aankomst van de brandweer waren er onder de auto en in het motorcompartiment vlammen te zien, maar die waren snel gedoofd. Met de warmtebeeldcamera werd gecontroleerd of het vuur voldoende uit was en niet opnieuw zou kunnen oplaaien.

De auto is waarschijnlijk total-loss en moest door een berger worden opgehaald. De brand trok veel bekijks. Gedurende de inzet van de brandweer was het doorgaande verkeer op de Beckeringhstraat gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers