Brand verwoest bedrijfspand in  Soest

Brand verwoest bedrijfspand in  Soest

Dit was de situatie toen de brandweer aankwam. De vlammen sloegen al hoog uit het pand.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de grote uitslaande brand die dinsdagnacht een beautysalon aan de Laanstraat verwoestte. Er zou sprake zijn van verdachte omstandigheden. De salon was onderdeel van een bedrijvengebouw waarin  nog vijftien kleinere bedrijven zijn gevestigd.

Door de omvang van de brand en de kans op overslaan van het vuur naar de andere compartimenten waarin  het gebouw is verdeeld, werd direct assistentie gevraagd van korpsen uit de omgeving. Die kwam van de korpsen Baarn, Bilthoven, Leusden en Nieuwegein. Soesterberg zorgde voor de logistieke ondersteuning

De brand werd om 03.25 uur ontdekt. Er werd direct groot alarm geslagen. De vlammen sloegen toen al hoog uit het pand en er was sprake van een flinke rookontwikkeling. De brandweer bestreed het vuur van twee kanten. Daarmee werd in ieder geval voorkomen dat het oversloeg naar de andere bedrijven in het pand en een bedrijf in startmotoren en dynamo’s ernaast.

Omdat de brand al uitslaand was toen die werd ontdekt, is het aannemelijk dat het al enige tijd het vuur binnenin het pand al geruime tijd woedde. Na twee uur had de brandweer de situatie onder controle, was gevaar voor uitbreiding helemaal geweken en kon het sein brand meester gegeven worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er werd een ambulance stand by gehouden voor het geval er sprake zou zijn van slachtoffers, bijvoorbeeld door het inademen van rook.

Gedurende de blussingswerkzaamheden was de Laanstraat tussen de Vrijheidsweg en de Dorresteinweg afgesloten voor het verkeer.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers