Brand in berging met driewielers

Brand in berging met driewielers

De brandweer van Soesterberg is zondagnacht het korps van Zeist te hulp geschoten bij het bestrijden van een middelbrand. Die woedde in de fietsenberging van Abrona aan de Zonnelaan op de grens met Soesterberg in Huis ter Heide. De in de berging gestalde driewielers van cliënten van Abrona gingen verloren.

De brandweer werd om 03:42 gealarmeerd. Toen de brand was ontdekt, stond de berging al in lichterlaaie. Met inzet van twee stralen werd het vuur snel gedoofd. Doorfat de bluswagen van Zeist op het fietspad achter de woningen stond heeft Soesterberg vanaf de Zonnelaan de watervoorziening voor z’n rekening genomen. Met het uitrollen van honderd meter slang kon Soesterberg de tankautospuit van Zeist van voldoende water blijven voorzien. Daardoor kon de brand volledig afgeblust worden.

Na het blussingswerk konden de brandweermensen de boeidelen en wanden van de berging demonteren om er zeker van te zijn dat er geen smeulende resten waren achtergebleven. Uiteindelijk heeft Soesterberg het terrein rondom de berging afgezet met brandweerlint, omdat er gevaar voor instorting bestond. Om 05:05 uur was Soesterberg terug op de kazerne.

De schade aan het gebouw en de daarin gestalde driewielers was groot. De  oorzaak van de brand is niet bekend.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers