Bomen en takken ruimen in Soesterberg

Bomen en takken ruimen in Soesterberg

Omdat het meldingen regende voor brandweer Soesterberg om assistentie na stormschade of hulp bij het voorkomen daarvan, werd besloten de auto op de weg te houden en niet na afhandeling van een incident naar de kazerne terug te keren.

Dat was een juist besluit, want onderweg naar meldingen die uit het hele dorp kwamen, verrichtte de  brandweer veel opruimwerk. Hoofdzakelijk van afgebroken takken die op de weg lagen.

Op de Amersfoortsestraat kwam een boom op een huis terecht. Deze leverde verder geen gevaar op, zodat de brandweer de bewoners adviseerde om voor het weghalen ervan  een hovenier in de arm te nemen. Op de Postweg scheerde een boom langs een woning.

Bomen, half of helemaal omgewaaid, hielden de brandweer bezig onder meer bij Abrona, op het Zeisterspoor, de Laan Blussé van Oud Alblas, en de Kampweg.

’s Avonds werd nog logistieke bijstand aan  brandweer Houten. Daar was sprake van stormschade aan de stellingkorenmolen. Om de situatie veilig te stellen werd ook het hoogtereddingsteam ingeschakeld.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers