Autobrand vermoedelijk aangestoken

Autobrand vermoedelijk aangestoken

Doordat een autobrand op de Koninginnelaan snel werd ontdekt zodat direct een poging kon worden gedaan om het vuur te blussen en bovendien de brandweer er snel bij was, kon worden voorkomen dat de auto uitbrandde. Niettemin was de schade groot.

De brand werd zondagmorgen om 04:00 uur gemeld. Buurtbewoners probeerden het vuur aan de voorkant van de auto uit te maken, maar dat lukte niet helemaal. De brandweer moest een schuimstraal inzetten om de vlammen in het motorcompartiment definitief te doven. Na een half uur kon de brandweer terug naar de kazerne.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Gezien de sporen bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting.

STORMINZET Vrijdag werd de hulp van de brandweer ingeroepen bij een winkel aan de Burg. Grothestraat. Daar was door de storm de buitenreclame en een deel van de dakbedekking losgeraakt. Uiteindelijk liet de brandweer de klus aan een loodgieter over.

Zaterdag was twee keer de hulp van de brandweer gevraagd. Het betrof een door de storm losgeraakte zware tak aan de Varenstraat die verwijderd werd, en een loszittende dakplaat bij verpleeg- en verzorgingshuis Daelhoven aan de Graanakker. Ook hier maakte de brandweer een eind aan de gevaarlijke situatie.

Vrijdag werd de hulp van de brandweer ingeroepen bij een winkel aan de Burg. Grothestraat. Daar was door de storm de buitenreclame en een deel van de dakbedekking losgeraakt. Uiteindelijk liet de brandweer de klus aan een loodgieter over.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers