Auto dwars door hek tegen boom naast de weg

Auto dwars door hek tegen boom naast de weg

Doordat hij op het gaspedaal trapte in plaats van de rem, moest een automobilist uitwijken om niet op zijn voorrijder te botsen. Daardoor raakte hij van de weg. Met een enorme klap kwam de auto zondagmiddag tegen een boom tot stilstand. Het ongeluk gebeurde op de Van Weerden Poelmanweg. De bestuurder, de enige inzittende van de auto, werd met onder meer een gebroken enkel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer was aanspreekbaar.

De automobilist reed in de richting Soest. Vlak voor de spoorwegovergang Soestduinen raakte hij door zijn noodzakelijke stuurcorrectie van de weg, kruiste het anders zo drukken fiets- en wandelpad waar op dat moment niemand was, reed dwars door een hek en kwam op het terrein langs de spoorweg tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder had veel geluk, want een ijzeren spijl van het hek drong de auto binnen, maar raakte hem niet. Omdat aanvankelijk werd gevreesd dat het slechtoffer bekneld zat, werden veel hulpdiensten gealarmeerd. Uiteindelijk kon de brandweer van Soesterberg zonder verdere assistentie de klus klaren.

De bestuurder werd na zijn bevrijding ondersteund door brandweerlieden en ambulanciers naar de brancard gebracht.

De auto werd volkomen vernield en moest door een berger worden opgehaald. Dat kon pas nadat een takelwagen was ingeschakeld om de auto tussen de bomen door over het hek te tillen en op de bergingsauto te zetten. Gedurende de inzet van de hulpdiensten leidde de politie het verkeer over één rijbaan.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers