Auto door brand verwoest

Auto door brand verwoest

Een personenauto is in de nacht van woensdag op donderdag door brand volledig verwoest, evenals een houten schutting. Ook de voorgevel van de woning aan het Choristenpad op de hoek met Willaertstraat waar hij voor geparkeerd stond liep schade op.

De brand werd om 02:50 uur gemeld. De auto, die op de oprit voor de woning stond, brandde als een fakkel toen de brandweer aankwam. Met twee stralen werd het vuur bestreden, waarbij de meeste aandacht uitging naar het voorkomen van overslag naar de woning.

Nadat de vlammen waren gedoofd, nam het nablussen nog geruime tijd in beslag. Omdat er in de woning sprake was van veel rook door het springen van de ruit aan de voorzijde, zorgde de brandweer als afsluiting van de inzet nog voor de ventilatie.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Volgens de eigenaar had hij de auto zes uur eerder op de oprit geparkeerd. Vaststaat dat de brand aan de voorzijde van de auto is begonnen.

Ondanks het nachtelijk uur was er veel publiek op de been. Gedurende de inzet van de brandweer was het doorgaand verkeer tussen de Obrechtstraat en hert Vedelaarpad gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers