20 jaar brandweerdienst voor Gerard Kraaijenbrink

1001231

Op zaterdag 5 september 2015 was Gerard Kraaijenbrink 20 jaar in brandweerdienst. Hij kreeg die avond onverwachts bezoek van het VVBS bestuur met een taart, en bloemen voor zijn vrouw (die er wel van af wist overigens).
Het is een hele prestatie om als vrijwilliger 20 jaar lang ergens voor klaar te staan, maar voor Gerard is dat geen probleem. Voor zijn werk staat hij ook al meer dan 35 jaar klaar, waar hij begonnen is bij de bedrijfsbrandweer. Dit vond hij zo leuk dat hij meer wilde. Dankzij oud brandweercollega,s Henk Lensink en Rob Spijker werd hij overgehaald om zich bij de Brandweer Soest aan te melden.
Gerard wilde dit wel, maar helaas hield zijn knie hem even tegen. Na een operatie was hij er klaar voor om de Soester brandweer te versterken.
Gerard werkt in ploegendienst voor zijn werk bij Smurfit en dit was goed te combineren met de brandweer…. of toch niet? Korps Soest ging wat wijzigen, de manschappen ging weekdiensten draaien en dat kon Gerard niet waar maken ten opzichte van zijn werkgever. Dan houdt de brandweer op werd er gezegd. Toen kwam Ries Steenman met de vraag: “zou je geen chauffeur willen worden, die draaien 24 uurs diensten, dan kan je gewoon blijven”.
Gerard had zijn C rijbewijs al, dus dat scheelde. Gerard trad toe tot de chauffeursgroep en sinds die tijd is Gerard een brandweerchauffeur in hart en nieren. Gerard staat altijd klaar voor zijn collega,s en gaat nu op weg naar de 25 jaar brandweerdienst.

Van harte gefeliciteerd Gerard.